Kunstenaars 2022

Kunstenaars in alfabetische volgorde op voornaam

Adrien Spaas

Adrien Spaas is autodidact en experimenteert graag met vormen en materialen. Multiplex, metaal, brons. Eenvoud en lijnenspel zijn de kenmerken van zijn abstracte sculpturen. Hij haalt zijn inspiratie uit de natuur. Zijn multiplexen zijn allen unica’s. Tijdens het beeldhouwen laat hij zich leiden door dit materiaal dat voor boeiende verrassingen zorgt.
Lees meer

Ahmet Akay

Figuratief en abstract werk met recuperatiematerialen uit metaal en inox. www.ahmetakay.be
Lees meer

Anne De Ghelder

Anne De Ghelder hergebruikt papier in al zijn eenvoud, in een bijna meditatief proces van herhaling. Soms letterlijk ontbinden, ontrafelen om dan later terug te kunnen opbouwen. De geschiedenis van een materiaal komt zo terug tot zijn recht in een totaal andere vorm.
Lees meer

Anne Notebaert

Het glaswerk van Anne Notebaert ademt de zee. Ze laat je zand, wind en water ruiken, voelen en proeven. Haar fascinatie voor de zee is haar onophoudelijke inspiratiebron. Anne experimenteert graag met glasmaterialen en -technieken. Misschien is zij eerder een avonturier, die door de ontdekte en niet ontdekte mogelijkheden van glas laveert.
Lees meer

Annemarie Loos

Haar oeuvre is hoofdzakelijk figuratief. Bijna altijd staat de vrouw centraal vol beweging, emotie en levensvreugde maar ook met een subtiele melancholie.
Lees meer

Antoine Leclercq

Mijn werk is niet als zuivere abstractie te bekijken omdat de beweging wel degelijk een concrete expressie voorstelt.
Lees meer

Antoon Mahieu

Het uitgangspunt van de kunstenaar is het brede publiek in contact te brengen met de diversiteit aan mogelijkheden in verband met driedimensionaal werk.
Lees meer

Arno Kuppens

Inspiratie wordt veelal gevonden verwijlend in de natuur. De indrukken worden instinctief omgezet in beeldfragmenten. In het beeld is een spanning terug te vinden van harde scherpe lijnen, op het eerste oog in contrast met de ronde zachte lijnen. Wanneer men verder kijkt ziet men hoe het beeld ontstaat en zich evolueert vanuit één oervorm. Aan het lijnenspel herkend men Arno’s signatuur.
Lees meer

Bea Vandendriessche

De fascinatie voor natuur in haar geheel staat direct in relatie met de kwetsbaarheid en een grote bezorgdheid. Het gevoel voor schoonheid weerspiegelen een betrokkenheid voor het leven, de natuur en het hele universum. In eenvoud en met een gedreven spirituele kracht, raakt de vorm de essentie voor de uiteindelijke boodschap.
Lees meer

Bernard Nachtergaele

'Beeldhouwwerken in marmer stralen iets levends uit', zegt hij. 'Door de eeuwen heen is het ook het meeste geschikte materiaal gebleken om beelden mee te maken.
Lees meer

Caroline Léger

Après une vingtaine d’années comme photographe de studio et créatrice maille, je m’intéresse aujourd’hui plus particulièrement au monde végétal auquel j’allie souvent le textile et la fibre. Mes créations ont un caractère éphémère et dépendent toujours d’un lieu, d’une saison, du temps.
Lees meer

David Natidze

Mijn werk is het onderzoek van verschillende vormen met hun achterliggende gedachten. De verschillende onderwerpen die ik weergeef zijn representaties van objecten en vormen uit de persoonlijke omgeving die mij hebben geïnspireerd. Door het styliseren ervan, trek ik de attitude van de vorm, gevoelens en ongeschreven regels van de persoonlijke omgeving in twijfel.
Lees meer

Dirk Lamote

Dirk Lamote is erg geboeid door filosofische vraagstukken. Van die interesse in de metafysica vindt men de weerslag in zijn sculpturen die worden gekenmerkt door een zekere hermetiek.
Lees meer

Eline 't Sant

Mijn beeldend en fotografisch werk behandelt thema’s rond identiteit, vergankelijkheid, inpakken & bewaren van objecten onderworpen aan de tijd, open en gesloten ruimtes, ordenen en het aangaan van dialogen met materie en gelaagdheid in tijd en ruimte, waarbij tactiliteit van het materiaal een belangrijk gegeven is.
Lees meer

Els Pleysier

Mijn sculpturen “mijn wezens”. Ze voelen zich thuis in de natuur, dat is ook de plaats waar ik graag vertoef, die mij de inspiratie geeft om ze te vormen en in te kleuren tot één geheel.
Lees meer

Eva Traey

Voor Eva Traey is de natuur dé bron van inspiratie. Zij ontwikkelt zowel mobiles als ‘immobiles‘ waarvoor ze hoofdzakelijk natuurlijk materiaal gebruikt. Het spel van licht en schaduw geeft aan haar werken een verrassende extra dimensie. fotograaf Ekkow
Lees meer

Frank Mortier

“ De waar ? heid : een ontdekkingstocht naar de mens , voorbij , de onbegrensde huid , de lagen , waar de ziel , zich verschuilt , een verlangende reis , naar de innerlijke bron , die zich toont , vol zinnen zonder woorden , verhuld in beelden , vol zin … “
Lees meer

Friedy Evers-Duijsters

Friedy heeft zich altijd laten inspireren door het ‘vrouw-zijn’. De ronde vormen worden benadrukt, maar ook gestileerd. De vrouw, van meisje tot moeder is 'n speurtocht naar de kern van van de dingen; de ziel van de mens.
Lees meer

Geert Van Rysseghem

Energie en dynamiek gaan hand in had met zwevende elementen waardoor zijn werken nog meer beweging uitstralen. Het spanningsveld tussen balans en evenwicht, de strijd tegen de zwaartekracht. Weggebroken stukken in contrast met fijn uitgewerkte details zorgen dan weer voor transparantie en doorkijk.
Lees meer

Geneviève Vastrade

"Le confinement a été une période bénéfique pour mon travail artistique. J’ai été atteinte par le virus tout en début de pandémie. Je me suis retrouvée dans une fatigue et un manque d’énergie que je n’avais jamais connu. C’est la première fois de ma vie que je passe autant de temps dans l’inaction. Quand j’ai eu l’énergie de retourner dans mon atelier, je me suis instinctivement mise à travailler le bois. J’avais au cours des ans accumulé toutes sortes de trésors forestiers. Je m’étais mise comme mission que je ne faisais que les choses pour me faire plaisir, dans une liberté totale d’action. Le travail que je présente est un travail inspiré du bois et de la nature."
Lees meer

Harry de Leeuw

Volgens de Leeuw geeft landschap een gevoel van vrijheid en rust. Water, bergen, bomen en weidse open gebieden zijn elementen van het landschap die hem aanspreken en waardoor hij zich laat inspireren.
Lees meer

Hilde Van de Walle

Hilde Van de Walle onderzoekt het mysterie achter de mens en wil met haar beelden een maximale zeggingskracht bereiken en dit met zo weinig mogelijk afleesbare aanduiding. Haar beelden zijn een stilstaande fractie van een beweging waarbij de toeschouwer het voorafgaande of het vervolg van deze actie in vraag kan stellen of invullen.
Lees meer

Ina Marcus

Na enige creatieve omzwervingen kwam ze tot de ontdekking dat ze haar gevoelens het beste kan uitdrukken in het ontwerpen en maken van beelden. Een steeds terugkerend thema is de menselijke figuur. Ze slaagt er steeds weer in haar werk te vernieuwen en te verdiepen.
Lees meer

Jacqueline Desmet

Haar vrolijke, vaak kleurrijke keramische creaties hebben haar bekend gemaakt. Ondertussen is ze eveneens betoverd geraakt door brons en weet haar bronzen beelden een heel specifieke kleur en patina te geven; wat haar in het bijzonder onderscheidt van haar collega’s. Jacqueline’s beelden zijn ontwapenend. Ze beroeren, stralen positiviteit uit en hebben vaak subtiele humor. Ze nodigen hun toeschouwer uit om de dagelijkse gang van zaken te relativeren en om te genieten.
Lees meer

Jan Van Strien

De mens en de sfeer waarin hij leeft en werkt is het hoofdthema van Jan. Het zijn abstracte weergaven van mensen in hun doen en laten. De houding die deze abstracte beelden aannemen geven een bepaalde sfeer weer zodat haast het karakter en humeur van de figuur af te lezen is.
Lees meer

Joachim Louis

Joachim Louis werkte als boomverzorger en met zijn houten beeldhouwwerken geeft hij bomen een tweede leven. Met zijn kunstwerken was hij al te gast op verschillende nationale en internationale tentoonstellingen.
Lees meer

Joke Raes

In het werk van Joke Raes nemen fantasievolle botanische vormen een prominente plaats in. Ze tekent, lasert, boetseert en assembleert wortels, stammen, bloemen, kiemen, zwammen, bladeren, zaden en meeldraden. Ze spreken van een eigen plaats en identiteit; van uitwisseling, verstrengeling, bestuiving en symbiose. Met haar tactiele materiaalgebruik vervaagt ze het onderscheid tussen natuur en cultuur.
Lees meer

Katrien Gitsels

Sinds 2 jaar oriënteert Katrien zich vooral in de richting van opstellingen die doen denken aan minimalisme en conceptuele kunst. Hierbij worden vaak materialen zoals cortenstaal, steen en hout met elkaar gebruikt. Het centraal thema bij haar beeldhouwwerken is evenwicht, balans en spanning.
Lees meer

Kris Demuelenaere

De sculpturen van Kris Demuelenaere zijn een fascinerende zoektocht naar een combinatie van massa en spanning, Spontane lijnen en snedes, een spel van licht en schaduw, abstractie en eenvoud … die onze emoties raakt en ons aanzet om aan te raken, eindeloos naar te kijken en weg te dromen.
Lees meer

Laurent Reypens

Kempenaar Laurent Reypens , schildert en maakt beelden in brons en glas ( Berengo Studio Murano ). In zijn werken gebruikt hij steeds dezelfde kom van Belgisch aardewerk producent Royal Boch. Deze kom vormt de rode draad doorheen de werken van Laurent Reypens en fungeert als zijn handschrift. Het gaat met andere woorden niet om de kom An sich. Het gaat om de positie van de kommen, of wat ze in hun welbepaalde volgorde uitdrukken. Deze posities zijn zeer divers en stralen rust uit, soms wat speelsheid. Soms zijn de kommen zeer nadrukkelijk aanwezig en komen ze echt op je af. De werken danken hun kracht aan het repetitieve aspect.
Lees meer

Luk Van Soom

Zijn inspiratie haalt Van Soom uit de mythologie, de wereld van de magie en de christelijke symboliek. Hierin boeit hem het metafysische. Hij houdt aan de ene kant vast aan de materie maar wil er tegelijkertijd van loskomen. Dat verklaart zijn fascinatie voor de oerelementen, het ongrijpbare, het transcendentale en de relatie tussen zwaartekracht en gewichtloosheid. Veel van zijn sculpturen wijzen naar de hemel en het wit van de wolken, maar blijven stevig geworteld in de aarde.
Lees meer

Martin Baeten

Bekijken we het recente oeuvre van Martin Baeten, dan ontdekken we een rijke schakering en combinatie van materialen die elk kunstwerk zo uniek maken en telkens een eigen sfeer meegeven. Verbindt dit met het lineaire, de verticale, de ruimtelijkheid en de mens als centraal thema, dan komen we dicht bij het werk van Luc Peire met wie Martin Baeten, pas na zijn kunststudies, vanaf 1973 heeft samengewerkt te Knokke. Martin Baeten experimenteert met reliëf en sculptuur. MP.
Lees meer

Martine Bossuyt

Martine Bossuyt maakt sculpturen in terra cotta, brons, polyester. Ze vertolkt in haar beelden en schilderijen de stille kracht van beschouwelijkheid en inkeer, van de trage, bedachtzame bewegingen van de ziel die, voorbij de drukke actualiteit en de dringende orde van de dag, naar binnen kijkt en ziet en zwijgt.
Lees meer

Mieke Everaet

Trouw aan de potvorm maakt Mieke Everaet ranke porseleinen kommen. Met de structuur van haar fijne inlegwerk benadrukt ze de vorm. Nauwkeurig zijn de stukjes pastelkleurig en grijs porselein geordend. Ze lijken de essentie van de pot te willen vangen. Het ritme van de verticale, gekleurde stroken brengt de kom als het ware omhoog.
Lees meer

Nathalie Hendrickx

Met mijn werken tracht ik de schoonheid van de natuur tastbaar te maken en dichter in onze huiskamers te brengen. Ik wil de dialoog aangaan tussen de kwetsbaarheid van de natuur en de impact van de mens. In porselein vond ik hiervoor de juiste materie, omwille van haar pure, grillige én fragiele karakter.
Lees meer

Patrick Steen

Is een “ruimtelijk kunstenaar”. Een beeldhouwer, die modules, vormen creëert of herwaardeert en ze in verband brengt met andere vormen of modules. Zo ontstaan beelden die niet meer concreet naar mens of dier verwijzen, maar die een ritme onderstrepen en daar de gevoeligheid van de materie aan toevoegen. Deze gedurfde sculpturen bezitten een actuele uitstraling.
Lees meer

Paul Perneel

Op zoek naar zekerheid omringt de mens zich met vierkante, rationele structuren. Dit komt niet alleen tot uiting in de vierhoekige woningbouw en de vele ons omringende attributen, maar ook in het vierkantig denkpatroon en handelen.
Lees meer

Paul Van Hoorick

LET'S TALK ABOUT ART ‘Art Brut in een brute wereld’ Kunst als pleister op het gekende houten been. Plaaster voor de hopeloze gevallen en breuken. Los casos perdidos. Tegen beter weten in. Kunst als drug om te overleven; EKKIZ brengt een selectie uit recent werk, een verslag van zijn kopbrekens. Rompecabezas. Let's talk about art!
Lees meer

Pia Burrick

Glas is een eigenzinnige materie vanwege het moleculair gedrag. Het is de basis van al mijn creaties. Het is met de jaren vanzelfsprekend geworden. Zelf manipuleer ik het glas niet. Ik stel me nederig op. De materie zelf, glas, is baas! Ik heb uiteraard veel voeling, maar ga de materie geen geweld aandoen. (citaat Johan Debruyne)
Lees meer

Philippe Brodzki

Mijn figuratieve werken, van een vast realisme, worden erkend door hun niet-academisme. De relatie tussen mens en dier is mijn favoriete onderwerp, dat vreemd genoeg verwijst naar de mythologie. Mijn passie voor kunst is altijd geweest om elkaar te ontmoeten en te delen.
Lees meer

Philippe Gouwy

Philippe Gouwy bewerkt het ruwe hout eerst met de kettingzaag en zaagt inkepingen, sneden, openingen ... zodat het licht erin kan dringen. Vervolgens bewerkt hij de binnenoppervlakken met zeer heldere en levendige kleuren. Het hout behoudt op een opmerkelijke manier zijn ruwe karakter, terwijl het tegelijkertijd de genereuze drager wordt van kleuren die vreemd zijn aan het wezen van ruw hout. Door de subtiliteit waarmee hij deze tinten maakt en kiest, oogt het zeer natuurlijk en de kijker ervaart het als oplichtende kleurflitsen.
Lees meer

Pol Jouret

De Waalse kunstenaar Pol Jouret toont beelden die door hun abstracte eenvoud spirituele kracht ademen. Elke sculptuur verbeeldt een intuïtieve en instinctieve aanzet, gevolgd door een doordacht groeiproces vanuit de aardse materie naar de suprematie van het geestelijke (“l’aspiration vers le ciel”). Verticaliteit en geometrie gecombineerd met cleane materiaalbehandeling en allesomvattende lijn leiden Jourets artistieke geest naar een doorvoeld en bevrijdend universum. De kunstenaar zet momenteel zijn spirituele zoektocht rigoureus voort met de sculptuur Sentier céleste, (215 cm hoog, brons, heldere patina): gradueel-reducerend opgebouwd binnen de symboliek van 33 niveaus, op basis van ritme en verticaliteit, uitlopend op eeuwigheid en oneindigheid. Marc Peire
Lees meer

Raf Van Ransbeeck

Mijn ontwerpen ontstaan vaak vanuit iets heel kleins, een indruk, een moment- opname of zelfs een emotie. Ik hou van experimenteren en combineren met andere oude en nieuwe materialen zoals hout of metaal, waardoor ik mij ook niet bind aan een bepaald thema of toepassingsdomein.
Lees meer

Rita Heymans

" Uit verschillende digitale fotografische lagen bestaat dit werk. Anders dan in zuivere fotografie waar het momentane vastleggen heerst, dienen deze opgebouwde beelden ontrafeld te worden om zo de vertelling emotioneel aan te voelen. "
Lees meer

Simon Willem Masschelein

Het mooie aan het werk van Masschelein is de manier waarop hij hout, steen en metaal zelf bewerkt en vervolgens combineert tot nieuwe vormen. Geen assemblages. Geen oud spul. Nieuw, krachtig werk met een nauwelijks verborgen tederheid, zoals wij het graag hebben. citaat 2018: Hans Theys - Fotografie: Emilie Lippens/Matthias Mayz Yzebaert
Lees meer

Véronique Bogaert

ben je anders dan een ander ... ja natuurlijk, jij bent jij want je bent apart geschapen uit een ander hoopje klei. Kijk gerust eens in de spiegel naar het kunstwerk dat je bent. Jouw gezicht, jouw lijf en leden, jouw karakter, jouw talent.
Lees meer

Victor-Emmanuel D'hoore

Victor-Emmanuel ziet zijn beelden als schetsen in drie dimensies en een spel van verhoudingen. Ze zijn praktisch altijd halfvol waardoor delen van de binnenkant zichtbaar blijven. Dit laat ruimte voor verbeelding, maar toont ook dat hij niets te verbergen heeft. Startend van standaard platen; snijdt, buigt en last hij ze aan elkaar. Elk beeld is uniek."
Lees meer

Virginie Buytaert

Virginie Buytaert heeft een voorkeur voor de voorstelling van het vrouwelijk naakt. Ze tovert klei en was om in aantrekkelijke vormen, met een vrouwelijke zachtheid en beeldt de vrouw in harmonische en elegante houdingen. De materie die zij hiervoor gekozen heeft, het brons, leent er zich prachtig toe. Haar artistieke roeping is het gevolg van een liefde op ‘t eerste zicht voor Auguste Rodin, toen haar vader haar op achttienjarige leeftijd naar Parijs meenam, om het befaamde Musée Rodin te bezoeken.
Lees meer

William Roobrouck

Onder de noemer “ Williams “ maakt William Roobrouck objecten, sculpturen, kunstwerken en stukken design waaruit zijn liefde spreekt voor vormen, ruwe materialen en handwerk. Van de allereerste schets tot het allerlaatste laspunt – hij doet het zelf.
Lees meer

Willy Peeters

De betekenissen die Peeters in zijn beelden legt, zijn van een diep existentieel niveau. Het oproepen van wat anders onzegbaar is – existentiële eenzaamheid of liefde bijvoorbeeld – is de grootste verdienste van Peeters.
Lees meer

Yves Malfliet

Zijn keramische sculpturen zijn als hedendaagse sprookjes, balancerend tussen naïviteit, sacraliteit en mystiek, waarbij de idee het vakmanschap overstijgt, maar ook het plezier in het vervaardigen van de werken doorschemert.
Lees meer

Kunstenaars 2022

Contact

Privacy
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x